Mooi stuk in de nieuwsbode.

 

mooi stukje uit de stadspers 29-6 2022

Uit de stadspers 29-4-2020

Sport verbroedert (niet)

- Serena en Venus Williams zijn hét voorbeeld van sportieve rivaliteit binnen één familie. Een uniek tennisduo, dat vandaag weer tegenover elkaar staat. Maar in hun zusterstrijd staan ze verre van alleen. Ook op Nederlandse velden, matten en banen zijn familieleden regelmatig elkaars opponent. Met maar één doel: te laten zien wie er binnen de eigen bloedlijn de baas is.

Dat rivaliteit ook al op jonge leeftijd bestaat, bewijzen ook Elysa en Fayth Bakker. De judozusjes van elf en negen jaar oud komen elkaar elk weekend tegen op de mat bij vereniging SDO in Zeist. "De jongste heeft bedacht dat ze naar de Olympische Spelen wil en leeft echt voor de sport. Maar de oudste wil laten zien dat zij meer ervaring heeft", vertelt hun vader Ron Bakker. "Het motto dat het maar een spelletje is, telt dan even niet."

Thuis gaat de felle zusterstrijd door. "Het moet maar weer snel zomer worden, dan kunnen ze weer in het gras tekeer gaan", vertelt Ron. Als ouder slaagt hij er naar eigen zeggen aardig in om de sportieve rivaliteit in goede banen te leiden. "Wat dat betreft is judo een fijne sport. Je hoort respect voor elkaar te hebben en geeft elkaar na de wedstrijd een hand. Dat doen zij ook netjes."Door DOOR KOEN NEDERHOF

28 jan. 2017 in BINNENLAND telegraaf